Πορφυρό φόρεμα.
Εντονές νότες από βύσσινα και μαύρες σταφίδες.
Βελούδινο και σάρκινο, ο ουρανίσκος είναι μεταξένιος με νότες μπαχαρικών και γλυκόριζας. Οι τανίνες είναι λεπτές, η επίγευση είναι επίμονη.
Ο τόπος: πολύ βόρεια της περιοχής του Μποζολέ, ένα από τα δέκα κρασιά της ονομασίας. Ο αμπελώνας είναι σε απότομη κλίση.
Ιστορία & παράδοση:
Ο πρώτος κλιματισμός της περιοχής που εκμεταλλεύτηκε στην αρχαιότητα, ενώ οι άλλοι παρέμεναν καλυμμένοι με κάστανα. Φημολογείται ότι πήρε το όνομά του από τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα.
Το έδαφος: ένα μείγμα γρανίτη και μαγγανίου.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 φυτά/εκτάριο για να ελέγχεται η vigor του ποικιλιακού σταφυλιού.
Κλάδεμα: γυαλί, πολύ κοντό, επιτρέπει τον έλεγχο των αποδόσεων.
Οινοποίηση:
Συγκομιδή: χειρονακτική.
Μέθοδος: παραδοσιακή Μποζολέ, ημι-διοξειδωτική, σε ολόκληρη τη ράγα.
Μακράν: 6 έως 10 ημέρες.
Ωρίμανση: σε δεξαμενή.
Γευσιγνωσία:
Λεπτότητα και βάθος. Μια όμορφη χρώμα με ανταύγειες βατόμουρου, ένα εκπληκτικά κομψό μπουκέτο, με νότες άγριων φρούτων. Στο στόμα, το κρασί είναι σάρκινο, με όμορφη κατασκευή. Η επίγευση είναι μακρά και αρωματική.
Χρυσό, φωτεινό χρώμα με πράσινες αντανακλάσεις.
Αρώματα από λευκά λουλούδια και ώριμα φρούτα με νότες από φουντούκια και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Γκουρμέ, ζουμερό, ο ουρανίσκος είναι πλούσιος με μια όμορφη μεταλλική επίγευση.
Φωτεινός ανοιχτός χρωματισμός με ασημένιες και ροζ αντανακλάσεις.
Νότες εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων.
Φρέσκο, ο ουρανίσκος είναι αρμονικός, εντελώς στρογγυλός.
Απαλό ροζ με ελαφριά απόχρωση σολομού.
Φρέσκο, με νότες από κόκκινα μούρα (φραγκοστάφυλο, μαύρο φραγκοστάφυλο) και βιολέτα.
Στρογγυλό και απολαυστικό με λεπτές νότες από σκούρα φρούτα (μαύρο φραγκοστάφυλο, μύρτιλο).
Βαθύ και φωτεινό χρώμα, διακοσμημένο με λεπτές φυσαλίδες.
Νότες βιολέτας, κόκκινων φρούτων (φραγκοστάφυλα, φράουλες) και γλυκών μπαχαρικών.
Οίνος και δομημένος, ο ουρανίσκος συνδυάζει δύναμη, ισορροπία και κομψότητα.
Λαμπερό κόκκινο φόρεμα με μωβ αντανακλάσεις.
Κομψό, έντονο με νότες κόκκινων φρούτων (φράουλα, κεράσι).
Πλούσιο, γεμάτο, κρασάτο, ο ουρανίσκος προσφέρει λεπτές νότες λουλουδιών (βιολέτα) και γλυκόριζας. Οι τανίνες είναι μεταξένιες.
Χρυσό κίτρινο χρώμα, διαυγές.
Νότες εσπεριδοειδών, λουλουδιών και λευκών φρούτων με νότες αμυγδάλου.
Γκουρμέ και καλλιτεχνικά διαμορφωμένο, ο ουρανίσκος είναι αναζωογονητικός με μια κομψή φινέτσα.
Διαυγής κόκκινος οίνος με πορφυρές ανταύγειες.
Κομψός, ισχυρός, με σύνθετες νότες από κόκκινα φρούτα (βύσσινα, φράουλες, μύρτιλα) και μπαχαρικά (πιπέρι, κανέλα).
Σαρκώδης, γεμάτη, η γεύση είναι ισορροπημένη με ενεργητικά τανίνες. Οπισθορινική αίσθηση από ώριμα μαύρα φρούτα (μύρτιλο, μαύρη σταφίδα); ελκυστική και λεπτή επίγευση.
Μια καλή είδηση για το Domaine Gaël Martin, πριν από μερικούς μήνες, ξεκινήσαμε μια διαδικασία ώστε η εκμετάλλευσή μας να πιστοποιηθεί ως Υψηλής Περιβαλλοντικής Αξίας επίπεδο 3 (HVE). Είμαστε περήφανοι να σας ανακοινώσουμε ότι ο ελεγκτής μας μας ενημέρωσε ότι έχουμε πιστοποιηθεί. Αυτή η ετικέτα HVE έχει ως στόχο να καταστήσει την εκμετάλλευσή μας όσο το δυνατόν πιο διαφανή για τον καταναλωτή. Η υψηλή περιβαλλοντική αξία βασίζεται σε δείκτες περιβαλλοντικής απόδοσης που αφορούν το σύνολο της εκμετάλλευσης. Αυτή η πιστοποίηση μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι τα στοιχεία της βιοποικιλότητας είναι πολύ παρόντα στην εκμετάλλευσή μας και ότι η πίεση των πρακτικών μας στη γεωργία στο περιβάλλον είναι ελαχιστοποιημένη. Παρακάτω θα βρείτε έναν σύνδεσμο που σας εξηγεί όλα αυτά.
Παραδοσιακή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με έλεγχο των θερμοκρασιών μετά από ήπια πίεση και στατική απολάσπωση. Ωρίμανση σε λεπτές οινολάσπες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Χρυσό κίτρινο χρώμα με πράσινες και κρυστάλλινες ανταύγειες, λαμπερό και διαυγές. Εντατικό και λεπτό, η μύτη ανοίγει σε αρώματα λευκών φρούτων (αχλάδι, κυδώνι). Καθαρή και ζωντανή, η επίθεση εξελίσσεται σε μια όμορφη στρογγυλάδα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε δροσερό γύρω στους 10°C για να συνοδεύσετε μια σαλάτα Σέζαρ, κατσικίσιο τυρί με μέλι ή μια λιέγκο. Θα είναι ο ιδανικός σύντροφος για φιλέτο μπακαλιάρου με λεμόνι ή για τηγανιά γαλοπούλας με κάρυ.
Περιοχή: Μαγωνάς
Ποικιλία: Σαρντονέ
Το Beaujolais-Villages μας οινοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως τα crus μας, γεγονός που του προσδίδει δύναμη στον ουρανίσκο ενώ διατηρεί τη φρουτώδη του γεύση.
Αυτό το κρασί έχει ένα όμορφο, βαθύ χρώμα και καλή τανική δομή. Η μύτη ανοίγει με νότες ώριμου, έντονου κόκκινου φρούτου. Έχει μια λεπτή δομή στον ουρανίσκο, με ευέλικτους, μεταξένιους τανίνες. Αυτό το ζωηρό, τραγανό κρασί έχει καλή αρωματική επιμονή.
Λαμπερό χρυσό χρώμα με πράσινες αντανακλάσεις.
Φρέσκο, έντονο με νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα (ροδάκινο, βερίκοκο) και αποξηραμένα φρούτα (αμύγδαλο, φουντούκι).
Τονωτικό, η σάρκα είναι κρασάτη, λεπτή, καλά ισορροπημένη από μια φυσική φρεσκάδα.
Λαμπερό κόκκινο φόρεμα με ρουμπινί αντανακλάσεις.
Εντατικό με νότες από κόκκινες φρούτες (βάσες, μαύρη σταφίδα, κόκκινη σταφίδα).
Άμεσο, τραγανό, γεμάτο κόκκινα φρούτα. Η υφή είναι απαλή, τέλεια περιτυλιγμένη, με νότες από γλυκές μπαχαρικές.
Τοποθεσία: Στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Μποζολέ,
ένα από τα δέκα κρου της ονομασίας. Οι αμπελώνες είναι σε απότομες κλίσεις.
Ιστορία & παράδοση:
Το πρώτο κλίμα στην περιοχή που εκμεταλλεύτηκε από την αρχαιότητα,
ενώ τα άλλα παρέμειναν καλυμμένα με κάστανα.
Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα.
Έδαφος: Ένα μείγμα γρανίτη και μαγγανίου.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 αμπέλια/εκτάριο για τον έλεγχο της ζωτικότητας της ποικιλίας.
Κλάδεμα: πολύ κοντό κλάδεμα γαλλικού τύπου για τον έλεγχο των αποδόσεων.
Οινοποίηση:
Συγκομιδή: με το χέρι.
Μέθοδος: Παραδοσιακό Μποζολέ, ημι-καρβονική,
ολόκληρες τσαμπιά.
Μακράν: 6 έως 10 ημέρες.
Ωρίμανση: σε δεξαμενές.
Σημειώσεις γευσιγνωσίας:
Φινέτσα και βάθος. Ένα όμορφο χρώμα με βατόμουρο
ένα εκπληκτικά κομψό μπουκέτο, με νότες άγριων
φρούτων. Στο στόμα, το κρασί είναι σάρκινο και καλά
κατασκευασμένο. Η επίγευση είναι μακρά και αρωματική.
Αμπελώνας: Γεννημένη από την ποικιλία Chardonnay, η Perle Blanche, όπως την αποκαλούν, αναπτύσσει λεπτούς αρωματισμούς λευκών λουλουδιών που συνδυάζονται αρμονικά με γλυκές νότες εσπεριδοειδών και γενναιόδωρων φρούτων. Οι Βουργουνδίες μας βρίσκονται στα όρια των AOC Saint-Véran και Pouilly Fuissée. Ένας μόνο δρόμος ή εκατοντάδες μέτρα τις χωρίζουν.
Αμπελουργία:
Το έδαφος: αργιλοασβεστολιθικό.
Πυκνότητα φύτευσης: 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα: Guyot.
Ηλικία: 10 έως 40 ετών.
Συγκομιδή: Χειρονακτική.
Αποδόσεις: μεταξύ 60 και 65 hl/ha ανάλογα με τα χρόνια. Μικρές σταφύλια πολύ συγκεντρωμένα σε ζάχαρη.
Οινοποίηση: Πολύ μακρά οινοποίηση, σε κρύο (μεταξύ 15 °C και 20 °C).
Ωρίμανση: Σε δεξαμενές πάνω σε λεπτές οινολάσπες για 6 έως 8 μήνες.
Οι συγκομιδές γίνονται με το χέρι. Για αυτή την Cuvée, κρατάμε μόνο τις πρώτες πιέσεις από τις καλύτερες cuvées μας.
Μια ωρίμανση σε δεξαμενές μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης αλκοολικής ζύμωσης για περίπου 3 μήνες, στη συνέχεια, η εμφιάλωση με τη δεύτερη ζύμωση για να δημιουργηθούν λεπτές φυσαλίδες.
Στη συνέχεια, απαιτείται μια ωρίμανση σε λωρίδες για τουλάχιστον 1 χρόνο για βέλτιστη ποιότητα.
Συνοδεία Φαγητού/Κρασιού:
Ο Blanc de Blancs θα συνοδεύσει ιδανικά τα απεριτίφ σας ή κατά τη διάρκεια του γεύματος, τα ψάρια απλά ψημένα ή ένα ρολό μοσχαριού με ελιές.
Αρώματα & Γεύσεις:
Αυτό το Crémant de Bourgogne προσφέρει μια ελαφριά ρόμπα με χρυσές αποχρώσεις και λεπτές φυσαλίδες, η μύτη είναι φρουτώδης με νότες εσπεριδοειδών. Το κίτρινο λεμόνι και το λάιμ κυριαρχούν και προσφέρουν μια ωραία φρεσκάδα στο στόμα. Η μεταλλικότητα που προσφέρεται από τις ποικιλίες που φυτεύονται σε αργιλώδη ασβεστολιθικά εδάφη, δίνει σε αυτό το κρασί μια στέρεη πολυπλοκότητα που είναι αφιερωμένη στους λάτρεις των ανακαλύψεων.
Για να ομορφύνετε την παρουσίαση των μπουκαλιών κρασιού και άλλων προϊόντων σας, η εταιρεία Chanussot που βρίσκεται στο Nuits-Saint-Georges στην Côte d’Or (21) σας προτείνει την παραδοσιακή κατασκευή κουτιών και εκθετών από ξύλο σε διάφορες διαστάσεις. Όλα τα ξύλινα κουτιά συναρμολογούνται με καρφώματα και κόλληση και είναι εξοπλισμένα με χρυσές μεντεσέδες και κλειδώματα. Όσον αφορά τους εκθέτες, μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με διάφορα μοντέλα κατά παραγγελία.